Search
θετική συμπεριφορά

Σούπερ ήρωες με θετική συμπεριφορά: Παίζω και μαθαίνω να φέρομαι σωστά![Εκτυπώσιμο]

Η θετική συμπεριφορά είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς. Τόσο που έχω δημιουργήσει και μια κοινότητα για την συμπεριφορά των παιδιών!

Κανείς δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητες κάποιες συμπεριφορές των παιδιών, τα οποία θέλοντας και μη, προσπαθούν να μάθουν κανόνες, νόρμες και να περάσουν την καθημερινότητα τους μέσα σε μια ομάδα. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω μια βοήθεια για την θετική συμπεριφορά στην τάξη ή το σχολείο, τους “σούπερ ήρωες θετικής συμπεριφοράς”.

Στο τέλος του άρθρου μπορείς να λάβεις στο email σου το εκτυπώσιμο αρχείο.

Θετική Συμπεριφορά

Σχετικά με τη θετική συμπεριφορά

Η θετική συμπεριφορά είναι κάτι που δουλεύουμε συνεχώς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη ούτε να κάνουμε αποσπασματικές δραστηριότητες κάθε είδους (π.χ. αφήγηση ενός παραμυθιού με νόημα) και να ελπίσουμε πως οι συμπεριφορές θα αλλάξουν.

Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε ρουτίνες και παιχνίδια για την συναισθηματική μας αγωγή τα οποία θα παίζουμε συχνά. Αν θέλετε να πάτε την αγωγή της συμπεριφοράς σε άλλο επίπεδο, θα σας πρότεινα να δείτε τις πράσινες και κόκκινες επιλογές. Είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την τάξη ή το σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο όμως θα προσεγγίσουμε τη θετική συμπεριφορά από την πλευρά των παιδιών. Τα παιδιά λατρεύουν τους σούπερ ήρωες οπότε και εμείς θα φτιάξουμε τους δικούς μας, τους ήρωες θετικής συμπεριφοράς.

Ιστορίες για τη θετική συμπεριφορά!

Με το υλικό που προτείνουμε παρακάτω, μπορείτε με απλά παραμύθια, παραδείγματα και τρόπους να κάνετε την θετική συμπεριφορά, παιχνίδι!

θετική συμπεριφορά: Μαθαίνω να φέρομαι σωστά

Οι σούπερ ήρωες της συμπεριφοράς ή μάλλον της θετικής συμπεριφοράς είναι μια δυναμική προσέγγιση στους κανόνες της τάξης ή του σπιτιού. Σε όλα σχεδόν τα σχολεία που επισκεπτόμαστε οι κανόνες της τάξης κρεμιούνται σε πίνακες αναφοράς και μένουν εκεί!

Επίσης αρκετοί γονείς πολλές φορές παλεύουν με λάθος τρόπο για τους κανόνες θετικής συμπεριφοράς με τα πρότυπα των ενηλίκων. Τι θα λέγατε όμως αν οι κανόνες ζωντάνευαν και έπαιρναν σάρκα και οστά σε σούπερ ήρωες που αγαπούν τόσο τα παιδιά;

Οι ήρωες της θετικής συμπεριφοράς μπορούν να πάρουν τα ονόματα τους από τα παιδιά και να γίνουν ακόμα και μασκότ της τάξης όπως ακριβώς και οι κούκλες! Στη συνέχεια οι ήρωες μας μπαίνουν σε μπελάδες όπως για παράδειγμα ένα ξωτικό που είχε νευριάσει τόσο που δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει!

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και τη θετική συμπεριφορά με παιχνίδι και να εξασκήσετε και το σώμα σας παράλληλα με τη συναισθηματική αγωγή. Στην δεύτερη σελίδα του αρχείου θα βρείτε μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες μας και αφήνουμε σε εσάς και τα παιδιά την λύση τους!

Αν θέλετε μετά το παιχνίδι να χορέψετε και να γίνεται σούπερ ήρωες με θεατρικό παιχνίδι, πατήστε εδώ!

Τέλος, μην ξεχνάτε πως η θετική συμπεριφορά και γενικά η κοινωνικό-συναισθηματική αγωγή ή μάθηση δεν είναι κάτι που προσεγγίζουμε αποσπασματικά. Θα πρέπει να έχουμε ρουτίνες, παιχνίδια αλλά και συζητήσεις κάθε μέρα!

*Για περισσότερες φρέσκιες ιδέες και υλικό, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram!*

Διαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;