5 Δραστηριότητες Γεωγραφίας για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού: Οι χώρες του κόσμου. [Καρτέλες]Τα παιδιά έχουν μια φυσική κλίση στη γεωγραφία. Τα συνεπαίρνουν τα μεγαλόπρεπα αξιοθέατα, τα ψηλά κτίρια, οι σημαίες των άλλων χωρών και τα θαύματα της φύσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Σε αυτό άρθρο, θα προσπαθήσουμε με απλές αλλά όμορφες δραστηριότητες να δείξουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς πως μπορούν να παίξουν με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και να κάνουν την γεωγραφία, παιχνίδι!Δραστηριότητες για παιδιά

Δραστηριότητες για παιδιά: Τα μνημεία του Κόσμου.


1.Μαθαίνω τις σημαίες των χωρών


Πριν ξεκινήσουμε, θα ήταν σωστό, να μιλήσουμε με τα παιδιά για τις σημαίες, να παίξουμε παιχνίδια μνήμης με διπλές σημαίες χωρών και να δείξουμε στα παιδιά τις σημαίες ώστε να μας πουν τι χαρακτηριστικά βλέπουν σε κάθε σημαία και πια τους έκανε εντύπωση. Το υλικό θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου οπότε, δείτε με την ησυχία σας τις δράσεις και κατεβάζετε αργότερα!

2.Μαθαίνω τα ονόματα των χωρών με γλωσσικές δραστηριότητες.


Αφού παίξατε με τα παιδιά, μάθαμε τις σημαίες των χωρών, καιρός είναι να προχωρήσουμε στα ονόματα των κρατών. Μπορούμε να κρύψουμε γράμματα από τις κάρτες ώστε τα παιδιά να μαντέψουν ποια χώρα κρύβει η κάρτα. Επίσης, θα μπορούσαμε να συλλαβίζουμε τις λέξεις λάθος ώστε τα παιδιά να μας διορθώνουν. Ακόμα, θα μπορούσαμε να λέμε ένα γράμμα της αλφαβήτου και τα παιδιά να μαντεύουν ποια χώρα έχουμε στο μυαλό μας. Οι καρτες με τα ονόματα των χωρών βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.3.Οι χώρες στον χάρτη.

Αφού γλωσσικά και οπτικά μάθαμε τις σημαίες και τις χώρες, ήρθε η ώρα να δούμε που χρησιμεύουν στο χάρτη! Αφήστε τα παιδιά να σας πουν που νομίζουν πως είναι κάθε ώρα και διορθώστε τα σιγά σιγά. Ρωτήστε τα γιατί βάλαν εκεί την Αμερική ή γιατί η Αίγυπτος νομίζουν πως ζει δίπλα στην Αργεντινή! Ο χάρτης του κόσμου βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. Στη συνέχεια μπορείτε να μπείτε στο διαδίκτυο και να δείτε βίντεο από κάθε μέρος της χώρας. Σας έχουμε βάλει 8 βίντεο παρακάτω με βίντεο από την κάθε χώρα που θα εξετάσουμε!
4.Βίντεο Χωρών

Δείτε μαζί με τα παιδιά τα παρακάτω βίντεο και στη συνέχεια μιλήστε για αυτά. Δείτε πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι στον κόσμο, τι σας άρεσε και τι όχι από την κάθε χώρα και αν δεν σας φτάνει τόσο ψάξιμο...Δείτε και άλλα βίντεο από άλλες χώρες!


1.Αμερική


2.Αγγλία3.Γαλλία


4.Ιταλία


5.Αίγυπτος


6.Μεξικό7. Ελλάδα


8.Ινδία
5.Παίζω ζωντανά με τα μνημεία των χωρών σπίτι μου!


Μια υπέροχη δραστηριότητα που μας έδωσε μια υπέροχη και δραστήρια μητέρα, η κυρία Ρίτα Παπαγεωργίου, είναι η εξής: Παίζουμε με κάρτες, μαθαίνουμε τα μνημεία αλλά τα έχουμε και ζωντανά στο σπίτι μας σε μινιατούρες. Προμηθεύτηκε τις μινιατούρες από εδώ. Οπότε εσείς, αφού κάνετε όλες αυτές τις δράσεις μπορείτε να βάλετε το παιδί να τοποθετήσει τα μνημεία στις χώρες τους και έτσι έχουμε μια ολόπλευρη δραστηριότητα με τα αξιοθέατα του κόσμου και την γεωγραφία!


Οι δραστηριότητες ποτέ δεν σταματούν! Αν σε εσάς άρεσε αυτή η δραστηριότητα μοιραστείτε την με φίλους και άλλους γονείς. Αφήστε μας σχόλιο από κάτω αν θα την πραγματοποιήσετε, αν θα αλλάζατε κάτι ή αν έχετε να προσθέσετε σε αυτά που ήδη είπαμε! Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε την άποψη σας!

*Οι Ονειροβάτες δεν έχουν κανένα οικονομικό ώφελος από το προιόν που τοποθετήσαμε στο άρθρο*

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik