Μαθαίνω τα έντομα: 9 Δραστηριότητες για παιδιά. [Βίντεο & Εκτυπώσιμο Υλικό]Μια από τις θεματικές ενότητες που μαγεύουν τα παιδιά την Άνοιξη αλλά και όλη τη χρονιά, είναι τα έντομα. Τα παιδιά είναι περίεργα για αυτά τα μικρά πλάσματα που βλέπουν συχνά να πετούν, να κρύβονται κάτω από πέτρες και να βρίσκονται παντού, ακόμα και στο σπίτι τους! Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δώσουμε κάποιες δραστηριότητες σχετικά με τα έντομα, βίντεο που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τα έντομα και τις κατηγορίες τους και στο τέλος, σας έχουμε ετοιμάσει 3 σελίδες με κατηγοριοποίηση, διαφορές και ελεύθερη ζωγραφική! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Δραστηριότητες


1. Βόλτα στη φύση!

Αν ο καιρός και οι συνθήκες το επιτρέπουν, βγείτε έξω! Ψάξτε κάτω από πέτρες, παρατηρήστε δέντρα και λουλούδια και μιλήστε μαζί με τα παιδιά για τα έντομα που είδα. Στο σπίτι μπορείτε να συζητήσετε για τα έντομα που είδατε και στη συνέχεια με τα βίντεο που σας δίνουμε παρακάτω να κάνετε συγκρίσεις για τον ήχο, το σχήμα και το μέγεθος των εντόμων που είδατε. Μην ξεχνάτε πως ένα παιδί εξερευνά καλύτερα όταν βλέπει τα πράγματα ζωντανά και μπορεί να τα επεξεργαστεί (πάντα με ασφάλεια)!

2.Φτιάξτε εύκολες Πασχαλίτσες με πλαστικά πιάτα!3.Φτιάξτε εύκολες πυγολαμπίδες με χανζαπλάστ, ματάκια...και ό,τι άλλο φανταστείτε!4.Χρωματική Κατηγοριοποίηση Πιο κάτω στις 3 εκτυπώσιμες σελίδες σας έχουμε 6 σαλιγκάρια που μπορείτε να κάνετε το παρακάτω, αντί για πεταλούδες!
Βίντεο


1.Παιχνίδια Εντόμων μαζί με τους ήχους τους.

2.Εκπαιδευτικό βίντεο για παιδιά πάνω από 5 ετών για τα έντομα.

3.Εκπαιδευτικό βίντεο για μικρά και μεγάλα παιδιά με ζωντανά έντομα.

4.Ονόματα εντόμων στα αγγλικά.9.Εκτυπώσιμο υλικό

Αν κάνατε τα παραπάνω ήρθε η σειρά για ζωγραφιές, προβλήματα και κατηγοριοποίηση. Δείτε εδώ τις δραστηριότητες που έχουμε ετοιμάσει για εσάς και αν θέλετε εκτυπώστε!

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik