Αγαπημένα Παραμύθια #01: Το Γκρότλιν

Ενημερώθηκε: Μαρ 3


Αν πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο και δεν ξέρετε τι βιβλίο να διαλέξετε σας έχουμε μια υπέροχη επιλογή! Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κοινά παραμύθια και θέλετε κάτι διαφορετικό "Το Γκρότλιν" του Benji Davies, είναι ένα αξιοθαύμαστο παραμύθι.

Ο Benji Davies, γνωστός στο ευρύ κοινό από τα παραμύθια του "Ο Νόι και η Φάλαινα" και "Το νησί του παππού", έρχεται να γεμίσει με μυστήριο και δράση τις νυχτερινές ιστορίες πριν τον ύπνο ή τις στιγμές που χαλαρώνετε διαβάζοντας. "Το Γκρότλιν" είναι πραγματικά μια ευφάνταστη ιστορία με έμμετρο λόγο που θα συναρπάσει εσάς και τα παιδιά σας!

"Το Γκρότλιν σπίτι σου τα βράδια

Στριφογυρίζει στα σκοτάδια…

Μα πρόσεχε, μην μπερδευτείς!

Το μάτι βλέπει, ό,τι σκεφτείς."


Από την αρχή του βιβλίου η περιέργεια μας για το Γκρότλιν και την φύση του μας συναρπάζει. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας μπορεί να υπάρχει η σκέψη μην τρομάξει ένα μικρό παιδί από όλο το μυστήριο που καλύπτει η ιστορία αλλά στα αλήθεια, η ιστορία του Γκρότλιν είναι μια ιστορία ελευθερίας! Από το εξώφυλλο θα τραβήξει την προσοχή των παιδιών που έλκονται από το μυστήριο και σίγουρα μας με τους γονείς τους θα απολαύσουν τη συγκεκριμένη ιστορία. Εκτός από όμορφες ιστορίες, o Benji Davies, είναι συναρπαστικός εικονογράφος. Το βιβλίο είναι πραγματικά ένα εικονογραφημένο έργο τέχνης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ικαρος.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια γειτονιά της Αγγλίας με τα τραγούδια του Γκρότλιν να ακούγονται στο δρόμο από πλανόδιους μουσικούς. Η Ρουμπίνη, η αφορμή για να ξεκινήσει η ιστορία μας, φοβάται τους μύθους γύρω από το Γκρότλιν και μια στιγμή νιώθει πως το ακούει στο δωμάτιο της! Στη συνέχεια, οι πολλές εναλλαγές χαρακτήρων αλλά και εικόνων θα συναρπάσουν τα παιδιά που θα θέλουν να ακούσουν ξανά και ξανά την ιστορία.

Το Γκρότλιν δεν μας απογοήτευσε, ίσα ίσα ήταν μια συναρπαστική ιστορία. Αν δεν την έχετε στη βιβλιοθήκη σας, σπεύστε να την αγοράσετε! Παρακάτω θα βρείτε και το βίντεο του Γκρότλιν! Καλή ανάγνωση…

Για περισσότερα παραμύθια, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα ψυχολογίας και σενάρια κουκλοθέατρου, πατήστε εδώ

#Παραμύθια #Βιβλία

0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik