Μαθαίνω τα χρώματα: 8 Δραστηριότητες και παιχνίδια για το Μωβ!Τα παιδιά μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρώματα από 4 μηνών. Αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί σπεύδουν μα μάθουν στα παιδιά τα διαφορετικά χρώματα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Σε μια σειρά άρθρων για όλα τα χρώματα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πρακτικές λύσεις για παιχνίδια και δραστηριότητες. Σε αυτό το άρθρο όμως θα ασχοληθούμε με το μωβ χρώμα!


Δραστηριότητες και παιχνίδια για το μωβ χρώμα


1.Μαθαίνω το χρώμα μέσα από παραδείγματα


Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να μάθουμε το μωβ χρώμα μέσα από αντικείμενα, ζώα, φυτά και άλλα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας. Παρακάτω σας βάζουμε μια μικρή λίστα με μωβ παραδείγματα από τη φύση!


Α)Μωβ Πατάτα

Β)Μελιτζάνα

Γ)Λεβάντα

Δ)Μωβ αστερίας

Ε)Βιολέτες

Ζ)Σύκα

Η)Μωβ Τουλίπες

Θ)Μωβ Μπρόκολο

Ι)Ορχιδέα

Κ)Αμέθυστος
2.Μαθαίνω το Μωβ χρώμα με face painting


Αν έχετε χρώματα face painting μπορείτε να βάψετε το πρόσωπο σας μωβ και στη συνέχεια να δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Ρωτήστε τα παιδιά σαν τι αντικείμενα, ζώα ή πλάσματα μοιάζουν. Αν δεν μπορέσετε να βρείτε κάτι, μπορείτε να κάνετε τους εξωγήινους!


3. Ντύνομαι με μωβ ρούχα


Μαζεύω ρούχα από το σπίτι μου που έχουν χρώμα μωβ ή πηγαίνω να αγοράσω μόνο ρούχα μωβ! Με αυτό τον τρόπο ντύνομαι με μωβ ρούχα και βλέπω τις αντιθέσεις που κάνουν με τα άλλα χρώματα!
4. Εκπαιδευτικά βίντεο


Βλέπω το μωβ μέσα από βίντεο! Ένας εύκολος τρόπος που θα μας δώσει τροφή για συζήτηση και παρατήρηση. Εμείς βρήκαμε 2 εύπεπτα βίντεο για παιδιά από 3 εως 6 ετών. Απολαύστε τα! Α) Το τραγούδι του μωβ στα Αγγλικά με αναπαράσταση


Β) Μαθαίνω τα πάντα για το μωβ μέσα από ένα κραγιόν!5. Μαθαίνω το τραγούδι για το Μωβ


Το κλασσικό τραγούδι μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο. Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ καλύτερα με την έμμετρη απόδοση και που ξέρετε, μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη χορογραφία! Ακούστε το τραγούδι και παίξτε με το χρώμα Μωβ!6. Βλέπω Μωβ Στρουμφάκια!


Σε ένα επισόδειο τα στρουμφάκια από μπλε, έγιναν μωβ! Δείτε αυτό το επισόδειο και συζητήστε το με τα παιδιά!7.Δείτε 20 Μωβ Ζώα και πουλιά!


Δείτε μια συλλογή με 10 περίεργα πλάσματα από όλο τον πλανήτη που έχουν μωβ χρώμα! Μια συλλογή που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Δείτε εδώ


Δείτε ακόμα μια υπέροχη συλλογή από φωτογραφίες σπάνιων μωβ πουλιών! Δείτε εδώ


8.Παίξτε παιχνίδια με μωβ χρώμα!


Μπορείτε να αλλάξετε μερικά παιχνίδια με ελάχιστο εξοπλισμό ή μερικά παραδοσιακά παιχνίδια και να βάλετε μωβ χρώμα. Μωβ κουταλάκια σε αυγοδρομίες, μωβ μπαλόνια στο τένις με μπαλόνι, μωβ μπάλες στα μήλα κ.ο.κ. Πειραματιστείτε με αντικείμενα που έχετε σπίτι σας π.χ. μωβ πιάτα ή κανάτες και κάντε την εκμάθηση του μωβ χρώματος παιχνίδι!
Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik