Κατασκευή Κούκλας: Απλή κατασκευή κούκλας εμπνευσμένη από τη μυθολογία.

Ενημερώθηκε: Μαι 7


Η μυθολογία αποτελεί πηγή έμπνευσης και μπορεί να βοηθήσει την φαντασία των

παιδιών. Αποφεύγοντας τον παραδοσιακό τρόπο αφήγησης μπορούμε να πούμε έναν μύθο με διαδραστικό τρόπο που θα συνοδεύεται με μια κατασκευή των παιδιών. Ο μύθος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο γνωστός μύθος της Αθηνάς και της αράχνης.


Στη συνέχεια η κατασκευή θα μπορέσει να μας βάλει σιγά-σιγά στον κόσμο του κουκλοθεάτρου και να παίξουμε με απλές κατασκευές την δική μας ιστορία!


Δείτε μαζί με τα παιδιά πρώτα αυτό!


Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία εδώ.

Ανάλογα το επίπεδο και την ηλικία των παιδιών μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα παιδιά αφού γνωρίζουν το περιεχόμενο του μύθου.

Η κατασκευή που θα σας προτείνουμε σχετίζεται και με την υποβόσκουσα φοβία για τα έντομα και ειδικά τις αράχνες. Μια αράχνη με χρώματα και τρελά μάτια θα μπορέσει να γίνει ένα παιχνίδι φαντασίας και δημιουργίας. Η κατασκευή είναι απίστευτα απλή και θα χρειαστείτε τα παρακάτω:


1 κομμάτι μαύρη τσόχα 1 μαύρο χαρτόνι 1 λευκό χαρτόνι Γλωσσοπίεστρο Αρκετά πολύχρωμα χαρτόνια Ψαλίδι και κόλλα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:

Κόβουμε την τσόχα και το μαύρο χαρτόνι σε κύκλους όπως βλέπουμε στην φωτογραφία. Στην συνέχεια κόβουμε σε πιο μικρούς κύκλους το λευκό χαρτόνι και τα υπόλοιπα πολύχρωμα χαρτόνια. Κολλάμε το γλωσσοπίεστρο ανάμεσα στο χαρτόνι και την τσόχα, βάζουμε τους λευκούς κύκλους για μάτια και τα υπόλοιπα μικρά κυκλάκια στο σώμα της αράχνης μας. Κόβουμε λεπτές λωρίδες από μαύρο χαρτόνι και μαζί με τα παιδιά διπλώνουμε τις λωρίδες όπως στην φωτογραφία. Κολλάμε τις φωτογραφίες για πόδια και έτοιμοι για παιχνίδι!#Νηπιαγωγείο #Υλικό

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik