Κατασκευή κούκλας: Εντυπωσιάστε τα παιδιά με εύκολες κούκλες μάτια!

Ενημερώθηκε: Μαι 7


Το κουκλοθέατρο θέλει φαντασία. Φαντασία στα σενάρια, στα σκηνικά, στις κούκλες. Δεν δέχεται περιορισμούς και μπορεί να ζωντανέψει πράγματα που ούτε καν θα μας πήγαινε το μυαλό! Ένα από αυτά τα πράγματα που μπορούμε να ζωντανέψουμε εύκολα είναι το χέρι μας. Η κατασκευή που σας προτείνουμε παρακάτω, χρειάζεται μόνο δύο υλικά και μπορεί να ξεσηκώσει τους μικρούς φίλους. Ακόμα, με μερικές ιδέες που σας δίνουμε παρακάτω, μπορείτε να δώσετε χαρακτήρα στο χέρι σας και να μιλήσετε στα παιδιά για θέματα της τάξης.

Υλικά κατασκευής 1.Μπάλες του πινγκ πόνγκ 2.Σύρμα πίπας 3.Σιλικόνη 4.Μαύρο μαρκαδόρο 5.Ψαλίδι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για την κατασκευή θα χρειαστεί πρώτα να τρυπήσετε τα μπαλάκια του πινγκ πόνγκ. Ανοίξτε μια τρύπα με ψαλίδι ή μαχαίρι για να χωρά το σύρμα πίπας. Αφου ανοίξετε τις τρύπες, περάστε το σύρμα πίπας στις δύο μπάλες και υπολογίστε το άνοιγμα του μεσαίου δάχτυλου. Στην συνέχεια κολλήστε με σιλικόνη το σύρμα γύρω από την τρύπα. Στο τέλος με τον μαρκαδόρο κάνουμε 2 μεσαίους ή μεγάλους κύκλους για μάτια και η κούκλα μας είναι έτοιμη. * Μπορείτε να προσθέσετε μαλλιά, φτερά ή και ψεύτικες βλεφαρίδες στα μάτια σας ανάλογα τον χαρακτήρα που θέλετε να του δώσετε. Ακόμα μπορείτε να βάψετε με μαρκαδόρο ή μπογιά περιμετρικά των ματιών ώστε να παίξετε με διαφορετικούς χαρακτήρες και στα δύο χέρια.

Iδέες για χρήση

1. Με μια απλή κατασκευή (χωρίς πρόσθετα), μπορείτε να ονομάσετε το χέρι σας καπετάν "Φασαρία" και η μόνη του φωνή να είναι αυτή την πάπιας (ένα συνεχόμενο παπαπα). Ιδανικό για την παρεούλα ή για συζήτηση των κανόνων στην τάξη.

2. Μπορείτε να βάψετε πράσινο ένα ζευγάρι και ένα άλλο κόκκινο αυτοσχεδιάζοντας σε δρώμενα με τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη. Μπορείτε να δώσετε χαρακτήρα απλά παίζοντας με την ταχύτητα του λόγου.

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες, δείτε tον Lejo! Ένα σόου μόνο με κούκλες μάτια!
#Κουκλοθέατρο #Δραστηριότητες

1382 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik