Κάρτες αφήγησης: Δημιουργήστε εύκολα μια ιστορία με τα παιδιά! [Εκτυπώσιμα & Δωρεάν]

Ενημερώθηκε: Απρ 26Μιλάμε συνεχώς για ιστορίες και παραμύθια, μιλάμε συνεχώς για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Τι πιο όμορφο από το να συνδυάσουμε αυτά τα δυο και να περάσουμε όμορφο χρόνο εξασκώντας το λεξιλόγιο μας και την φαντασίας μας δημιουργώντας παραμύθια! Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πως με τις απλές κάρτες που θα σας δώσουμε θα μπορέσετε να δημιουργήστε νέες ιστορίες μαζί με τα παιδιά, θα παίξετε, θα διασκεδάσετε μα πάνω απ' όλα θα γελάσετε!
Οι καρτέλες αναπαριστούν ήρωες, με βασικό ήρωα για να ξεκινήσετε την ιστορία σας τον Πασχάλη, τον ήρωα του θιάσου μας. Οι υπόλοιποι δεν έχουν όνομα καθώς είναι στην δική σας ευχέρεια να τους ονοματίσετε και να τους δώσετε την ιδιότητα που θέλετε. Εμείς παρακάτω σας δίνουμε 2 τρόπους να παίξετε με τις καρτέλες και να ξεκινήσετε τις δικές σας ιστορίες!

Πρώτος Τρόπος: Αρχή - Μέση - Τέλος

Ξεκινήστε με τον Πασχάλη σαν βασικό σας ήρωα και ρωτήστε τα παιδιά τι έκανε ο Πασχάλης. Ποιον βρήκε στο δρόμο του; Ποιον συνάντησε πηγαίνοντας στο παλάτι; Τι έκανε μετά; Ποιο ήταν το πρόβλημα του; Ποιος του έδωσε λύση; Με αυτές τις ερωτήσεις μπορείτε να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε μια ιστορία από την αρχή με τις καρτέλες που σας δώσαμε. Στην συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία σας μέχρι να φτάσετε σε μια ιστορία που να αρέσει σε εσάς και τα παιδιά και αφού την αφηγηθείτε μπορείτε να την εικονογραφήσετε μόνοι σας με ζωγραφική!


Δεύτερος Τρόπος: Αγαπημένα παραμύθια Μπορείτε να διαβάσετε τα αγαπημένα σας παραμύθια και στη συνέχεια να αλλάξετε τους ήρωες του παραμυθιού κρατώντας την πλοκή ή μέρη της πλοκής. Αν δεν σας βολεύει αυτό φτιάξτε δικές σας κάρτες. Ζωγραφίστε και πείτε την ιστορία που διαβάσετε με κάρτες που φτιάξατε μαζί με τα παιδιά! Το να πάρετε το μοτίβο ενός αγαπημένου παραμυθιού βοηθά και γνωστικά το παιδί, κάτι που έχουμε πει εδώ.


Τρίτος Τρόπος: Σκηνοθέτης - Ηθοποιοί Σαν τρίτο τρόπο προτείνουμε το εξής παιχνίδι αυτοσχεδιασμού. Ένας γίνεται σκηνοθέτης που θα γίνει οδηγίες και οι υπόλοιπο ή ο ένας που περισσεύει, γίνεται ηθοποιός και παίζει με παντομίμα το παραμύθι κρατώντας τις κάρτες! Ο σκηνοθέτης μπορεί να πει ΣΤΟΠ! και ο ηθοποιός αφού σταματήσει, ο σκηνοθέτης του λέει τι πρέπει να κάνει. Του λέει να παίξει με το συναίσθημα του θυμού, του λέει να παίξει φοβισμένα, του αλλάζει την πλοκή και βάζει από τις κάρτες κάποιον που δεν ήταν στην ιστορία. Σκοπός μας είναι να αυτοσχεδιάσουμε και να γελάσουμε! Περισσότερη βοήθεια με τον αυτοσχεδιασμό θα βρείτε εδώ!Κατεβάστε τις καρτέλες πατώντας εδώ!

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik