Ζώα της θάλασσας: Δραστηριότητες και κατασκευές για παιδιά 3 έως 5 ετών.Τα πλάσματα του βυθού μαγεύουν τα παιδιά. Το καλοκαίρι αποτελεί ιδανική περίοδο για να μάθουμε όλα τα ζώα τις θάλασσας, που κατοικούν και τις συνήθειες τους. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές δραστηριότητες και κατασκευές για να μάθετε με παιχνίδι τα πάντα γύρω από την ζωή στο βυθό!

1.Βλέπω Ντοκιμαντέρ με τα πλάσματα της θάλασσας

Με ένα παιδικό ντοκιμαντέρ μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο του βυθού. Θα σας βοηθήσει να πάρετε ερεθίσματα και να εξερευνήσετε πολλά από τα ζώα που το παιδί μπορεί να μην γνωρίσει ώστε να αρχίσετε τις υπόλοιπες δράσεις. Το συγκεκριμένο παιδικό ντοκιμαντέρ ήταν ένα από τα καλύτερα που βρήκαμε. Απολαύστε το!

2. Δοκιμάζω το λεξιλόγιο μου στα αγγλικά και Ελληνικά με ένα μικρό ταξίδι ενός αστερία στο βυθό.

Μια μικρή ιστορία ενός αστερία στο βυθό θα βοηθήσει μικρότερα παιδιά να δουν κάποια από τα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας. Δοκιμάστε να δείτε μαζί με τα μικρά σας και μιλήστε τους για κάθε ζωό και τις ιδιότητες του. Το συγκεκριμένο βίντεο θα σας βοηθήσει πολύ.Σχετικό άρθρο: Ζώα στο νηπιαγωγείο: Παραμύθι και κατασκευή με τον Αίσωπο!


3. Κατασκευάζω εύκολες τσούχτρες

Παιρνόντας στις κατασκευές, οι τσούχτρες έχουν την τιμητική τους! Με πλαστικά πιάτα πάρτυ, googly eyes και λωρίδες χαρτόνι ή χαρτί γκοφρέ, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες τσούχτες αφήνοντας τα παιδιά να τις ζωγραφίζουν. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και μικρότερα παιδιά μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους!


Τσούχτρες, απλή κατασκευή via pinterest

4. Φτιάχνω τσούχτρες με χαρτοσακούλα

Ακόμα μια απλή κατασκευή αυτή τη φορά με μια χαρτοσακούλα. Κόβουμε με ψαλίδι σε πολλές λωρίδες το πάνω μέρος της σακούλας και κολλάμε googly eyes στο κάτω μέρος. Μην ξεχνάτε πως πριν τα κάνετε αυτά πρέπει να αφήσετε τα παιδιά να βάψουν τις τσούχτρες τους όπως τους αρέσει...


Τσούχτρες από χαρτοσακούλα via pinterest


5.Δημιουργώ πλάσματα της θάλασσας με σχήματα.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βοηθά πολύ στην κατανόηση των μοτίβων αλλά και στην ελεύθερη έκφραση μέσω της δημιουργίας. Κόψτε χαρτόνια ή χαρτιά σε σχήματα. Δημιουργήστε ψάρια όπως της εικόνας συνδυάζοντας σχήματα. Θα επλαγείτε με το πόσα πολλά πλάσματα μπορείτε να φτιάξετε με γραμμές, τρίγωνα, τετράγωνα και κύκλους!Κολάζ με σχήματα via pinterest

Σχετικό Άρθρο:30 Παραδοσιακά παιχνίδια για νήπια και παιδιά δημοτικού.

6.Αισθητηριακό παιχνίδι

Προχωράμε με παιχνίδι που απαιτεί παραπάνω υλικά αλλά είναι τόσο μαγικό! Παίρνουμε μια σακούλα τροφίμων, ένα ζελέ για μαλλιά, λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χαρτοταινία. Φτιάχνουμε ψαράκια με τα γράμματα του ονόματος μας και παίζουμε! Σιγουρευτείτε πως έχετε κλείσει καλά την σακούλα με το ζελέ. Βάλτε όση χαρτοταινία χρειαστεί. Τα παιδιά θα το λατρέψουν!


Αισθητηριακό παιχνίδι via pinterest

7. Παιχνίδι με κάρτες

Μπορείτε τέλος, να δοκιμάσετε την κατηγοριοποίηση με κάρτες, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο των παιδιών στα Αγγλικά και Ελληνικά. Με τις κάρτες κατηγοριοποίησης μπορείτε να φτιάξετε ιστορίες με τα πλάσματα της θάλασσας αλλά και να δείτε το μέγεθος και την όψη των πλασμάτων. Μπορείτε να προμηθευτείτε τις κάρτες από εμάς! Έχουμε δημιουργήσει μια υπέροχη συλλογή με πλάσματα του βυθού που μπορείτε να απασχολήσετε μικρά και μεγάλα παιδιά ή ένα παιδί για 2 με 3 χρόνια. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε παιδαγωγικό υλικό που θα σας συνοδεύει για καιρό!


Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik