12 Εύκολες και οικονομικές δραστηριότητες για παιδιά 2 και 3 ετών στο σπίτι.Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς με γονείς σε γκρούπ, βλέπουμε μια δυσκολία που υπάρχει στην απασχόληση μικρών παιδιών, κυρίως 2 και 3 ετών. Τα παιδιά αυτά έχουν μικρή συγκέντρωση προσοχής και δεν πρόκειται να καθίσουν για πολύ σε μια δραστηριότητα. Ακόμα, πρέπει να γνωρίζουμε πως σε αυτή την ηλικία γίνεται η ανάπτυξη της κίνησης και της ισορροπίας ακόμα γι' αυτό συνήθως προτιμούμε κινητικές και αισθητηριακές δραστηριότητες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε 12 εύκολες και οικονομικές δραστηριότητες για το μικρό σας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με ή χωρίς υλικά.
Σημαντικό πριν ξεκινήσουμε!

Οι δραστηριότητες που προτείνουμε είναι δοκιμασμένες από εμάς ή από γονείς στα παιδιά τους. Αν ένα παιδί δεν προτιμά αυτές τις δράσεις μας δείχνει πως είναι διαφορετικό και θέλει άλλη προσέγγιση, δεν συντρέχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος ανησυχίας σε αυτή την ηλικία. Επίσης καλό θα είναι βλέποντας τις δράσεις να δείτε ποιες νομίζετε πως ταιριάζουν στο δικό σας παιδί και να τις προετοιμάσετε ώστε να πηγαίνετε από την μια στην άλλη χωρίς να σας περιμένει το παιδί.Δραστηριότητες


1.Χόκεϊ με μπαλόνι

Δώστε στο παιδί μια ρακέτα ή μια μυγοσκοτώστρα και παίξτε μαζί του με ένα μπαλόνι.2.Χτίζω πύργους και γκρεμίζω

Αν το παιδί δεν ενδιαφέρεται χτίστε εσείς και αφήστε το να γκρεμίσει. Με την απαραίτητη υπομονή θα σας ακολουθήσει!


3.Φτιάχνω το δικό μου κατάστημα!

4.Παίζω κουκλοθέατρο!

Σχετικό άρθρο:Βασικές συμβουλές για αρχάριους: Παίζοντας Κουκλοθέατρο στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό.


Σχετικό άρθρο: 5 βασικές συμβουλές για να παίξετε Κουκλοθέατρο στο σπίτι.Σχετικό άρθρο: Απλές κούκλες από κάλτσες [κατασκευή]


5.Φτιάχνω το δικό μου σπίτι, καράβι, ρομπότ!
6.Φτιάχνω τα δικά μου έργα τέχνης με φελλούς!

7.Φτιάχνω το δικό μου Ράλι!
8.Ζωγραφίζω τα παράθυρα στο σπίτι προσεκτικά!

9.Προσπαθώ να βάλω τα pon pon στο κουτάκι με τις τρύπες!

10.Περνάω μέσα από το σουρωτήρι, σύρμα πίπας!11.Μια διαφορετική χρήση τράπουλας!


12.Κρυφτό στο σπίτι

Πάρτε αρκουδάκια ή άλλα αντικείμενα και παίξτε κρυφτό με το παιδί σας. Ξεκινήστε να βρίσκεται πράγματα στο σπίτι και αφήστε το να ψάξει και αυτό μαζί σας!


Με βάση την νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα δεν γινόταν να ανεβάσουμε δικές μας φωτογραφίες με τα παιδιά που απασχολήσαμε. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις πήραμε από την The Lean Green Bean.
Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik