Αγαπημένα Παραμύθια #08: Ο Αρκούδος, το πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί.
Το παραμύθι που διαβάσαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας σε αυτό το άρθρο είναι "Ο Αρκούδος, το πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί". Η αγάπη μας για τα παραμύθια του David Litchfield είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η αγάπη μας για τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.


«Τι θα κάνουμε Ούγκο;» είπε ο Έκτορας καθώς περπατούσαν παρέα προς το σπίτι. «Η μουσική μου είναι ξεπερασμένη. Ποιος θέλει να ακούσει έναν γέρο βιολιστή, όταν μπορεί να ακούσει τον διάσημο Αρκούδο-πιανίστα;»

Πλοκή: Το παραμύθι μας ξεκινά με τον Έκτορα που είναι ένας παππούς βιολιστής και τον σκύλο του τον Ούγκο. Ο Έκτορας έχει πάψει πια να πιστεύει στη μουσική του επιτυχία και έτσι κάθεται σπίτι του απογοητευμένος. Ο Ούγκο ο δραστήριος σκύλος όμως, πιάνει το βιολί του παππού, αρχίζει να μαθαίνει να παίζει και στο τέλος γίνεται ένας τρανός μουσικός που παίζει στη μπάντα του διάσημου Αρκούδου με το πιάνο. Μετά από αρκετές συναυλίες ο Έκτορας πάει να συναντήσει τον φίλο του που παίζει σε μια συναυλία και ο Ούγκο φέρνει τον Έκτορα στη σκηνή να παίξει και αυτός με το βιολί του.
Κριτική: Η συνέχεια του παραμυθιού "Ο Αρκούδος και το Πιάνο" για εμάς ήταν υπέροχη. Η εικονογράφηση είναι υψηλής αισθητικής και το λεξιλόγιο απλό και κατανοητό. Οι εναλλαγές σε συνδυασμό με τα ζώα που παίζουν στο παραμύθι κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Στο τέλος το μήνυμα της φιλίας είναι αυτό που μένει σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Για να δείτε πόσο πολύ αγαπάμε τον David Litchfield και τα παραμύθια του, σας παραθέτουμε φωτογραφία από εκδήλωση μας στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή όπου αφηγηθήκαμε διαδραστικά το παραμύθι με την βοήθεια των παιδαγωγών. Όπως και να έχει εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε το βιβλίο που θα κοσμεί την βιβλιοθήκη σας για πολύ καιρό!

0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik