Αγαπημένα Παραμύθια #06: 30 Ιστορίες με δράκους.

Ενημερώθηκε: Μαρ 3

Το παραμύθι που διαβάσαμε και θέλαμε να μοιραστούμε σε αυτό το άρθρο είναι το "30 Ιστορίες με δράκους" από τις εκδόσεις Πατάκη. Τα κείμενα είναι γραμμένα από τον Ορέλι Ντεφούρ και η εικονογράφηση είναι μια συλλογική προσπάθεια πολλών εικονογράφων από όλο τον κόσμο.
H Πλοκή: Το βιβλίο είναι μια σειρά σύντομων παραμυθιών με δράκους. 30 παραμύθια μικρά σε έκταση και κατανοητά σε λόγο, είναι η τέλεια συντροφιά για τους μικρούς φίλους μας. Κάποια από τα αγαπημένα μας είναι "Η Χρυσομαλλούσα και οι τρείς Δράκοι", "Αμάν! Ένα ποντίκι!", "Η περισουσία του Τζάκ Λε Μπον" και οι "Νότες φωτιά". Όπως βλέπετε το βιβλίο δεν έχει ένα συγκεκριμένο μοτιβο ιστοριών. Αρκετές από τις ιστορίες είναι διασκευές κλασσικών παραμυθιών, μερικές είναι ιστορίες που περιλαμβάνουν μυθικά στοιχεία όπως μάγισσες και πρίγκιπες και μερικά μιλάνε για την καθημερινότητα των δράκων.Κριτική: Οι ιστορίες διαβάζονται ξανά και ξανά, είναι εύκολες, ευφάνταστες και σίγουρα μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά πολλές νύχτες. Αφού τις διαβάσετε σίγουρα κάποιες από αυτές μπορούν να σας χρησιμέψουν για σύγκριση με τα κλασσικά παραμύθια και πως το μοτίβο τους έχει αλλάξει και ήρωες τους είναι δράκοι! Εμείς πιστεύουμε πως είναι ένα παραμύθι με πολλές χρήσεις και μπορείτε να δημιουργήσετε αλλά και να απολαύσετε όλα αυτά που έχει να σας δώσει. Και να θυμάστε πως οι δράκοι πάντα συγκινούν τα παιδιά και εδώ μιλάμε για πολλούς...Τουλάχιστον 30!


Για περισσότερα παραμύθια, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα ψυχολογίας και σενάρια κουκλοθέατρου, πατήστε εδώ και αφήστε το mail σας στην φόρμα!0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik