Αγαπημένα Παραμύθια #05: Ο Παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα.

Ενημερώθηκε: Μαρ 3

Το παραμύθι που διαβάσαμε και θέλαμε να μοιραστούμε σε αυτό το άρθρο είναι το "Ο Παππούς μου έχει φίλο ένα γίγαντα" από τον David Litchfield και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Η πλοκή: Το παραμύθι ξεκινά με το πρόβλημα του μικρού Νικόλα και της παρέας του. Δεν μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά για να βάψουν το πάνω μέρος μιας τεράστιας τοιχογραφίας. Ο Παππούς του Νικόλα του μιλά για έναν μυστήριο φίλο του, έναν Γίγαντα! Αυτός σίγουρα θα μπορούσε να έρθει να τους βοηθήσει! Ο Νικόλας δεν τον πιστεύει και στη συνέχεια ο Παππούς του εξιστορεί πολλές στιγμές που χωρίς να μιλήσει ή να εμφανιστεί, ο Γίγαντας βοήθησε τους ίδιους και άλλους κατοίκους της πόλης. Ο Νικόλας μαζί με τον παππού του προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρούν αυτό τον γίγαντα και μετά από πολύ κόπο και δουλειά τα καταφέρνουν αλλά...ο μικρός Νικόλας τον φοβάται και φεύγει! Μετά από αρκετή σκέψη ο Νικόλας καταλαβαίνει πως ο Γίγαντας απλά είναι διαφορετικός και θέλει...έναν φίλο!
Η Κριτική: Για αρχή να σας πούμε πως ο David Litchfield είναι ένας από τους αγαπημένους μας εικονογράφους. Τα βιβλία του είναι πραγματικά έργα τέχνης! Από πλευράς πλοκής, το παραμύθι μπορεί να διαβαστεί πολύ άνετα και είναι εύπεπτο και για παιδιά 3ων ετών. Με αρκετές εικόνες μια περιγραφική αφήγηση θα αποτυπώσει πολλές εικόνες και στο μυαλό των παιδιών. Τέλος, τα μηνύματα του βιβλίου, η διαφορετικότητα και η φιλία, είναι υπέροχα και αβίαστα δοσμένα ώστε τα παιδιά μετά από συζήτηση να καταλάβουν τι είναι το διαφορετικό και τι είναι να έχεις φίλους στη ζωή. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν.
Tip: Μπείτε στο site της Μικρής Σελήνης εδώ. Θα βρείτε υπέροχες δραστηριότητες επέκτασης για το σπίτι ή το σχολείο ώστε να μην μείνετε μόνο στην αφήγηση.


Για περισσότερα παραμύθια, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα ψυχολογίας και σενάρια κουκλοθέατρου, πατήστε εδώ και αφήστε το mail σας στην φόρμα!

0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik