Αγαπημένα Παραμύθια #04: Η επίθεση της ψείρας

Ενημερώθηκε: Μαρ 3

Ένα ακόμα αγαπημένο παραμύθι που μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά και έχει υπέροχη εικονογράφηση είναι "Η Επίθεση της Ψείρας" από την Miriam Moss σε εικονογράφηση Delphine Durand και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο. Το βιβλίο είναι από το 2002 και για εμάς θεωρείτε κλασικό καθώς η εικονογράφηση και η πλοκή του είναι μοναδική!Σκριτς σκρατς, τσικ τσικ... Μα τι θόρυβοι είναι αυτοί που ακούγονται μέσα στην τάξη; Και από πού έρχονται; Από το ταβάνι, από το πάτωμα, από τα θρανία; Ή μήπως από τα κεφαλάκια των παιδιών; Σκριτς σκρατς, τσικ τσικ...Το βιβλίο αυτό ρίχνει μια χαριτωμένη ματιά στον κόσμο των βασανιστικών εντόμων από τα οποία αιώνια προσπαθούν να απαλλαγούν γονείς και παιδιά των ψειρών.
Η υπόθεση ξεκινά μέσα σε μια τάξη όπου μια μικρή ψείρα τρυπώνει και πέφτει στο κεφάλι...Της δασκάλας! Η ψείρα ξεκινά να αφήνει τα αυγά της και μετά από λίγο όλα τα παιδιά ξύνονται χωρίς να σταματούν! Πως θα νικήσουν τελικά την επιδημία της φαγούρας; Όλοι οι γονείς τρομαγμένοι βάζουν την μαγική κρέμα που τους δίνει ο διευθυντής του σχολείου ο κύριος Μουστάκιας ώστε οι ψείρες να γλιστρούν και να φεύγουν από τα κεφάλια των παιδιών! Τι θα γίνει όμως με την Δεσποινίδα Καλυψώ, την κυρία που δεν την υποπτεύεται κανείς;
Το βιβλίο είναι ένα μείγμα καθημερινότητας με πολύ χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις. Το προτείνουμε επίσης και για την ιδιαίτερη εικονογράφηση του που ελπίζουμε να σας μαγέψει από τις φωτογραφίες που σας βάζουμε! Παλιό αλλά καλό ή αλλιώς old but gold! Αγοράστε το! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο!


Για περισσότερα παραμύθια, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα ψυχολογίας και σενάρια κουκλοθέατρου, πατήστε εδώ και αφήστε το mail σας στην φόρμα!


0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik