Αγαπημένα Παραμύθια #03: Ο Εγωιστής Γίγαντας

Ενημερώθηκε: Μαρ 3

Είναι υπέροχο να αγοράζουμε καινούρια παραμύθια και ιστορίες που και εμείς σαν ενήλικες διαβάζουμε για πρώτη φορά. Νέα όμορφα εξώφυλλα, με περίεργους χαρακτήρες και μοντέρνα προσέγγιση μας σαγηνεύουν αλλά δημιουργούν και νέες προοπτικές στα παιδιά για την καθημερινότητα τους. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να διαβάζουμε στα παιδιά διαλεγμένες κλασικές ιστορίες που διαβάσαμε ή ακούσαμε και εμείς παλιά, όταν ήμασταν κ εμείς παιδιά!


Ο λόγος της εισαγωγής ήταν για το παραμύθι "ο Εγωιστής γίγαντας" που προσωπικά πιστεύω πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν διαβάσει. Αν θέλετε και εσείς λοιπόν να ξεκινήσετε με μια κλασική ιστορία ή τα τρία γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα σας φαίνονται παρωχημένα, αγοράστε τον "Εγωιστή γίγαντα". Εμείς, χωρίς να έχουμε καμία συνεργασία, προτείνουμε τον Εγωιστή Γίγαντα από τις εκδόσεις "ΜΙΝΩΑΣ". Η εικονογράφηση του είναι αρκετά όμορφη και η μετάφραση πολύ προσεγμένη.
Όσον αφορά την ιστορία, περνά όμορφα τα μηνύματα της φιλίας και της αγάπης. Ο Εγωιστής γίγαντας βλέπει πως ο κήπος του δεν έχει λουλούδια, πουλιά και πάντα έχει κρύο, χαλάζι και χειμώνα και έτσι, έστω και αργά, καταλαβαίνει πως αγάπη, σημαίνει να μοιράζεσαι. Ανοίγει τον κήπο του, γκρεμίζει τον φράχτη που αρχικά είχε χτίσει και αφήνει τα παιδιά να παίξουν μαζί του και να φέρουν την άνοιξη στον κήπο του αλλά και την καρδιά του. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η πλοκή δημιουργεί εναλλαγή συναισθημάτων που ιδιαίτερα στα πιο μικρά παιδιά είναι σημαντική για ανατροφοδότηση και συζήτηση με τους γονείς! Γι' αυτό, μοιραστείτε την ιστορία με τα παιδιά, συζητήστε για τα συναισθήματα του γίγαντα και των φίλων του και ανακαλύψτε τα συναισθήματα σας!Για περισσότερα παραμύθια, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα ψυχολογίας και σενάρια κουκλοθέατρου, πατήστε εδώ και αφήστε το mail σας στην φόρμα!


0 προβολές

Copyright  © 2020 

Ονειροβάτες - Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Photo Credits  Flaticon & Freepik