Ονειροβάτες 2018

Tηλ: 2315-536-535 | 698-756-2955

Βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες

Εισηγητής:  Ιωάννης Γλωσσόπουλος
(Ψυχολόγος-Εμψυχωτής Κούκλας)

​Σύγχρονο Κουκλοθέατρο

Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο

Με την εμπειρία 5 και πλέον ετών στα σεμινάρια ενηλίκων, σας παρουσιάζουμε ένα 4ωρο βιωματικό σεμινάριο με κύριο θέμα του τις σύγχρονες προσεγγίσεις στο παιδαγωγικό κουκλοθέατρο.

Περίληψη σεμιναρίου

Αφού τα μέλη της ομάδας γνωριστούν και ανταλλάξουν απόψεις για το τι σημαίνει το κουκλοθέατρο και πως χρησιμοποιείται, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση και ανάλυση στα είδη της κούκλας που χρησιμοποιούνται στο παιδαγωγικό και επαγγελματικό κουκλοθέατρο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν να τροποποιήσουν μια ιστορία με τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και θα πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσουν μόνοι τους κουκλοθεατρικές ιστορίες. Αυτές τις ιστορίες θα μπορέσουν να τις παρουσιάσουν σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με τις τεχνικές εμψύχωσης που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Ακόμα, το σεμινάριο σκοπεύει σε μια διερεύνηση των τεχνικών της φωνής που χρησιμοποιούνται στο κουκλοθέατρο όπως και στο τέμπο και τον ρυθμό του λόγου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί η ενότητα που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με την ψυχολογία. Θα δοθεί έμφαση στο πως με μια κούκλα (ή και περισσότερες) μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά, να μάθουμε τι νιώθουν και πως μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους.

Διάρκεια: 4 ώρες

​Μεγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 άτομα

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν φάκελο με το υλικό που ευαισθητοποιήθηκαν καθώς και με συμπληρωματική βιβλιογραφία για περαιτέρω ανάλυση.

Το παρόν σεμινάριο μπορεί να προγραμματιστεί και να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε χώρο. Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες και διαθεσιμότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 2315 536 535 • Email: info@oneirovates.com

Διεύθυνση: Αιολίας 31, 55132, Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη